Știri

Ce tip de apartamente și zone sunt la mare căutare în 2019

Romanii, interesati si in 2019 de apartamente de doua si trei camere, dar „zona” a devenit unul dinte cele mai importante criterii de alegere.

Cele mai cautate apartamente pentru achizitie raman si in 2019 cele cu doua si trei camere, dar in zone mult mai centrale sau in proximitatea polurilor de spatii de birouri, in contextul aglomerarii urbane si a traficului aglomerat, clientii cauta solutii de micsorare a timpului petrecut intre birou si casa, arata organizatorii targului imobiliar Salonul Imobiliar Bucuresti, care va avea loc pe 1 martie anul curent. Pentru a livra produse solvabile, dezvoltatorii planifica apartamente cu suprafete medii cuprinse intre 50-55 mp pentru unitatile cu doua camere, si 70-75 mp pentru cele cu trei. Cele mai apreciate sunt cele bine compartimentate, care beneficieaza de spatii de depozitare.

In acelasi timp, si zona unde se afla locuinta a devenit una dintre cele mai importante criterii de alegere a locuintei. O zona buna, bine deservita de mijloace de transport in comun, in special metrou, cu facilitatii medicale, educationale si de petrecere a timpului liber in imediata apropiere aduce un standard de locuire mai bun, iar cine vrea sa beneficieze de toate acestea trebuie sa plateasca in plus. De asemenea, se observa o tendinta in crestere pentru dezvoltarea de comunitati cu numeroase facilitati pentru rezidenti: parcuri private, cluburi dedicate – lectura sau diverse evenimente – expozitii de arta sau cursuri de parenting-, si servicii complementare cum ar fi cafenele, sali de fitness, sau farmacii.

Ce tip de apartamente și zone sunt la mare căutare în 2019

„Din discutiile avute cu expozantii de la Salonul Imobiliar Bucuresti acestia se asteapta ca in 2019 cresterea preturilor sa incetineasca, pe fondul demararii mai multor proiecte mari dar si al conditiilor generale de finantare, influentate de ordonanta 114”, spune Dora Patrascu, PR Manager, Salonul Imobiliar Bucuresti.

Pe de alta parte, adauga Dora Patrascu, noua lege recent intrata in vigoare cu privire la cota de TVA redusa la 5% pentru tranzactii multiple cu locuinte va aduce un plus de cerere, atat din partea celor care detin un apartament cumparat cu TVA de 5% si vor sa faca un upgrade – o camera in plus si o zona mai buna – cat si a celor care vor sa isi plaseze economiile in imobiliare si investesc in achizitia de studio-uri sau garsoniere pentru a le oferi spre inchiriat

Ajuns la a sasea editie, Salonul Imobiliar Bucuresti face parte din portofoliul K Group, un consortiu de companii din domeniul organizarii de evenimente, cu o cifra de afaceri anuala cumulata pe grup de 2,5 milioane euro.

Sursa: Wall-Street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Comparaţie

Enter your keyword